miercuri, 12 octombrie 2011

Rapid

     Ok. Ieri nu am postat nimic pentru ca am fost foarte obosit.
Sa incepem rapid.
     Iphone 4S are procesorul la 800mhz si 512mb RAM. Chiar si in aceasta configuratia s-a dovedit destul de piternic in benchmark-urile aparute pr GlBenchmark. Cautati-le pe Anand Tech pentru mai mupte detalii. Se pare ca chipul A5 isi merita banii (de fapt GPU-ul Powert VR SGX 542MP2 o face - ce n-as da sa vad SII meu cu GPU-ul asta sau cu drivere mai bine optimizate pentru Mali-ul 400MP4 din interiorul Exynos-ului meu. Sunt sigur ca ar rupe gura targului 4>2, 1200>800 deci Exynos >A5 si Mali 400 MP4>PowerVR SGX 542MP2 - ce pacat ca toata lumea spune ca driverele din SII nu sunt optimizate)
Nexus Prime se va lansa fie pe 18 in Japonia, fie pe 25 octombrie la Londra. Deasemenea noi detalii sugereaza camera ca fiind capabila de filmare time leapse si procesorul ca fiin un TI-OMAP 4460 (niciun cuvant despre GPU - eu raman sceptic).
     Samsung a anuntat ca va schimba design-ul seriei S (S si SII) precum si cel al lui Galaxy Ace in tarile in care au avut probleme legale cu Apple (Olanda si inca cateva tari din EU).
Licitatile pentru 4G din UK au fost amanate pana in 2012.
Microsoft a anuntat ca tineste spre telefoane LTE si dual-core (WinMo ruleaza perfect pe single-core, deci dual-core va fi ceva genial). Deasemenea gigantul geamurilor a anuntat ca doreste inovarea interfetei camerei telefoanelor cu WinMo astfel incat performanta sa creasca si device-urile sa ajunga adevarate camere foto.
S-a lansat Asus Zenbook (foarte subtire, foarte performant si poate cel mai tare, ia la misto Apple numind-o companie de fructe).
     Iphone 4S primeste titlul de primul telefon cu Bluetooth 4 (ramane de vazut daca e Bluetooth 4S). Deasemenea Verizon si AT&T au anuntat ca vor demara un program de deblocare a Iphone-ului pentru ca device-urile cumparate de la reprezentantele lor sa poata fi folosite si pe alte retele (va amintesc ca Iphone 4 si 4S foloseste Micro-Sim).
     Au aparut imagini cu Motorola Spyder (care practic tipa ca e Droid RAZR - sa nu mai zic de lama din teaser) si cu Motorola Xoom 2 versiune de 8.9". Cei interesati cautati-le pe engadget.
Gizmodo a scapat nesanctionata dupa povestea cu prototipul Iphone 4 de acum 2 ani. In schimb persoanelr care l-au vandut la Gizmodo trebuie sa plateasca Apple in jur de 300$ (restul de 5000$ ii pot pastra) si sunt supusi unui program de urmarire judiciar + ore de lucru in folosul comunitatii (or some shit like that).
Evolia a lansat un netbook despre care sustine ca e cel mai mic netbook din lume (per total). Vine cu specificatii standard pentru netbook-urile entry asa ca privim cu interes ce va urma referitor la acest device.
Samsung a lansat un desktop all in one foarte stylish. Are procesor fie i3 fie i5, memorie Ram intre 8 si 12gb, insa vine cu o solutie grafica integrata de la Intel (no GPU here guys) si suporta USB 2.0 si 3.0. Pretul porneste de la in jur de 1000$.
     AMD si-a lansat azi CPU-ul cu 8 nuclee supranumit Bulldozer. Ruleaza la 3.6ghz si pentru inca 100$ la cei 350$ platiti pe chip investiti in sisteme de racire il puteti overclock-a la 5ghz (pentru toti iubitorii de OC, procesorul este deblocat).
     Boose a lansat un nou set de casti out of ear ca alternative pentru celebrele Beats by Dr. Dre. Castile costa in jur de 150$ (cam cat o pereche de Tour fara Control Talk insa acestea sunt in-ear, fata de 280$ cat costa o pereche de Solo de la Beats). Castile par un adevarat chiripir pentru melomanii adevarati (Boose e un nume de rasunet in industrie).
     In final Qualcomn a postat un filmulet amuzant despre cata energie consuma SoC-ul lor din generatia a 4-a (nu am de gand sa dezvalui nimic insa e genial - cautati-l pe youtube sau androidandme).
Eu sunt Petrut. Va astept si data viitoare la stirile zilei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu