luni, 10 octombrie 2011

Noutati...sau nu

     Ok. Ceva lucruri interesante azi.
     Azi s-a lansat versiunea finala si stabila de CyanogenMod sub numele de CyanogenMod 7.1.0. In timp ce comunitatea a crescut de la Cyanogen singur ce programa prima versiune a softului pe chiar primul android existent (T-Mobile G1) la nenumarati membri (peste 20 asta pe langa faptul ca orice doritor poate contribui) si la nenumarate device-uri (peste 68 - mai mult cu doua duzini de la RC-ul precedent - asta fara sa numaram device-urile ce se afla inca in stare beta), CyanogenMod a ramas prima optiune pentru fiecare posesor de device-uri cand vine vorba de Android in versiunea Vanilla. Cyanogen a anuntat pe site-ul oficial ca se pregatesc build-uri inclusiv pentru TouchPad si ca echipa e gata sa lucreze la CyanogenMod 9 (8 nefiind prezent pentru ca Google nu a oferit Honeycomb OS pentru developeri) bazat pe Ice Cream Sandwich. Asa ca...asteptam ICS si si eu de-abia astept sa incerc versiunea finala. Cyanogen vrea de-asemenea sa multumeasca Sony Ericsson ce a oferit peste 20 de telefoane, precum si asistenta tehnica pentru diverse probleme ce au aparut in timpul dezvoltari. Datorita acestei actiuni a Sony Ericsson toate telefoanele cu Android din portofoliul lor actual sunt suportate oficial de CyanogenMod. Cyanogen a mai spus si ca alti producatori au sprijinit dezvoltarea CM (Samsung, HTC si LG fiind printre ei) insa admite ca e un pas destul de dificil pentru producatori. De aceea el a mai spus ca va posta un ghid in care fiecare producator va gasi informatii despre cum poate porta CM pe device-ul lor si cum pot oferi asistenta tehnica.In final mai trebuie spus ca nightly-uri vor aparea in mod normal asa ca vom avea parte inca de update-uri zilnice si ca CM7 vine cu Android 2.3.7 for y'all Android fanatics. Bravo Cyanogen si toata echipa pentru un nou release reusit.
      Imagini din FCC cu Nexus Prime au aparut. Modelul este cel destinat AT&T si T-Mobile precum si retelelor imtermationale si va debuta sub numele I9250 (Galaxy SII este I9100). Interesant este ca nu este nici LTE, nici CDMA si nici macar HSPA+ (aka faux generation) deci nu este un telefon global asa cum spuneau zvonurile. Desi e un lucru bun ca are AWS (specific T-Mobile) si dual-band Wi-Fi N. Bine, probabil ca vor exista diferite versiuni, insa conceptul unui modem ca al lui Iphone 4S sau ca cel din Krait ar fi fost destul de cool. Totusi, nu dezarmati. Eu cred ca e inca speranta.
     Droid RAZR (sau Spyder dupa numele dd cod) este numele device-ului ce va reinvia mostrnirea Motorola RAZR (device-ul ce in urma cu 10 ani salva Motorola de la faliment si care a fost vandut in peste 20 de milioane de exemplare). Sub sloganul "Faster, Thinner, Smater, Stronger", Moto (sau mai bine zis Gogorola sau Motoogle sau Samsung newest best friend)....si Verizon va tine un eveniment de presa pe 18 octombrie in care va prezenta cel mai probabil acest aparat (toti stim ca era slim as fuck si sexy as hell asa ca descrierea se potriveste unei versiuni moderne de Razr). Dotarile includ LTE (aka Real 4G), procesor dual-core de 1.2ghz (poate Exynos 4210 din moment ce Samsung a inceput sa fie distribuitorul principal al Motorola), 1gb de RAM, ecran SuperAMOLED QHD (960x540) (Samsung a considerat ca QHD nu arata foarte bine asa ca a trecut direct la HD pentru device-urile sale - se pare ca SuperAMOLED arata bine doar pe WVGA si HD - apropo: nu exista informatii daca ecranul va fi Plus sau clasic, desi eu principal mizez pe cel clasic) de 4.3", camera de 8mpx (cu filmare Full-HD) si platoul normal de conectivitate adica tot ce are un Android din sectiunea high-end obisnuit. NFC? Vom trai si vom vedea. Cert e ca Samsung + Google = Love ceea ce inseamna ca Motorola = Samsung's little bitch (locul unde probabil vor ateriza nenumarate componente hardware...mai mult sau mai putin actuale). Opinia mea este ca Droid RAZR nu va bate Galaxy SII (Samsung nu era asa de nebun) si ca flagship-ul Samsung va ramane Droid-ul numarul 1. Clar Samsung este producatorul principal de Android si Google doreste sa mentina asta in continuare. Cred ca am o noua a doua companie de telefoane favorita (Motorola *drool*).
      Astazi au aparut doua noi videoclipuri pe you tube. Primul dintre ele, semnat de FPSRussia, prezinta doza zilnica de badass urban in timp ce al doilea, semnat YogsCast - ultimul episod din Shadow of Israphel (Minecraft) - prezinta doza zilnica de awesomness. Asa ca go out there and grab'em.
Cam atata pentru azi. Eu sunt Petrut si va astept maine pentru doza de tehnica zilnica. Bye

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu