sâmbătă, 8 octombrie 2011

Boored

      Nici nu stiu de ce fac asta. Pentru ca ma plictisesc probabil.
      Qualcomn a inceput livrarea de procesoare Krait aka Snapdragon S4 (S4 ca in generatia a 4-a). 28nm, 1.5-2.5ghz, afaik dual-core si dual-channel). Plictisitor.
      Samsung s-a apucat sa produca acum cateva zile noua generatie de Exynos (codename 4212) folosind procedeul de 32nm (1.5-2.5ghz). Ca si la Krait un singur lucru atrage atentia HKMG (care vine de la High K Metal Gate). Plictisitor nu. Tegra 3 nu e 4core ci 5core (era logic...pentru a salva autonomia).
S-a lansat Iphone 4S (miscare normala Apple care in mijlocul duelului cu Samsung nu a avut timp de desene artistice si noi design-uri de SoC - poate s-a suparat Intrinsity).
       Steve Jobs a murit (R.I.P.) Omul a fost un geniu modern, un idealist, a game changer. Multumim Steve.
Samsung are pregatit procesorul 4core pentru Galaxy SIII (se pare ca e cel din Vita - cu un GPU mai avansat). Il puteti vedea si in Meizu MX (probabil primul telefon 4core care va contine o versiune usor downgradata a chipului Samsung - fiind singurul chip de pe piata) dar si in o tableta...nu-i mai stiu numele (NEC or something like).
       Nexus Prime a aparut in imagini. Seamana cu S si daca se va numi intr-adevar Galaxy Nexus atunci e clar ca Google a cumparat Motorola pentru ca avea prea multi bani...sau pentru ca Samsung nu mai avea cui sa vanda componente...sau doar pentru patente...sau pentru toate trei. Important e ca lumea se bate pe specificatii (un singur lucru clar pana acum...ecran HD - 1280x720 cu aspect 16:9...eu zic undeva la 4.3-4.5'). Procesorul e punctul de interes. Lumea spune fie TI-OMAP 4430 la 1.2ghz (pentru ca 4460 nu va fi gata), fie Exynos (4210 pentru ca 4212 ghiciti ce nu va fi gata) la 1.5ghz cu PowerVR SGX543MP2 (plus sau nu). Eu unul imi pun banii pe Exynos 4210 la 1.2ghz cu Mali-400 MP4 adica aceeasi configuratie ca Galaxy SII. Celelalte dotari includ platoul clasic GPS, Wi-Fi abgn, Bluetooth, 32GB memorie, 1GB Ram si as spune tot eu o camera de 5 megapixeli cu inregistrare Full-HD in spate si o camera de 1.3 megapixeli cu face-detection (Google stie de ce) in fata. Desi se zvonea ca va fi Verizon exclusive, telefonul va fi si GSM (daca nu chiar dual mode - cdma/gsm sau trial mode *exista?* - lte/cdma/gsm) si va suporta HSPA+ aka T-Mobile's faux generation.
      Primele imagini cu Ice Cream Sandwich au aparut o data cu Nexus Prime. Arata fabulos. Seamana mult cu Honeycomb ceea ce foarte bine insa downscalled la dimensiunea Gingerbread-ului. Abia astept 27 octombrie (pentru ca lansarea de pe 11 a fost amanata din respect pentru moartea domnului Jobs).
CyanogenMod 7 se apropie de lansarea oficiala. Steve Kondik aka Cyanogen aka Samsung's newest employee a anuntat la the BIG Android BBQ din Austin, Texas ca ROM-ul se apropie de lansarea "stabila" (cu numele doar pentru ca nightly-urile sunt destul de stabile deja). Miscarea lui Cyanogen e normala dat fiind faptul ca se apropie ICS si mai mult ca sigur CyanogenMod 8 (pentru ca spre deosebire de Honeycomb *massive face palm for Google*, ICS va respecta GPL-ul si va fi OS - nu operating system ci open source)
       Cam asta s-a intamplat important de cand nu am mai postat. Sper sa o iau de la capat cand am timp chiar daca in afara de tata nimeni nu citeste asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu