duminică, 9 octombrie 2011

Faux generation?

    Ok. Duminica...plictiseala...nimeni la serviciu....nimic nou pe internet.
     De fapt in afara de lucrarile care m-au facut sa invat prostii toata ziua, un singur lucru mi-a atras atentia.
Prietenii de la AnandTech au facut un studiu comparand AT&T's faux generation cu 4G-ul adevarat aka LTE. Rezultatele sunt mai mult sau mai putin asteptate. Asa cum era normal HSPA+ nu se compara cu LTE in conditile actuale (ceea ce inseamna ca AT&T va pacaleste oameni buni...mai bine treceti pe Verizon...), insa in mod uluitor exista un standard de HSPA, numit DC-HSPA daca nu ma insel, care cam bate la cur actuala generatie de LTE atat la viteza cat si la latime de banda. Insa in timp ce acest protocol HSPA nu e folosit in telefoanele mobile, voi prietenii mei americani, va trebui sa va lasati furati in continuare de faux-G-ul AT&T (care a anuntat ca lucreaza cu Apple sa afiseze o pictograma de 4G chiar si in Iphone 4S - desi acesta nu are decat 14.4 mbps viteza maxima, nici macar 21 ca alte device-uri "4G" - pentru a pacali si fanboy-i lui Apple - ca ei oricum cred orice) sau sa updatati la LTE adevarat disponibil la Verizon sau ceva retele japoneze sau...*coming soon to an operator near you"...la Sprint (care pentru 10 miliarde de dolarei cheltuiti intr-un an jumate promite upgradarea de la Wi-Max la LTE - fara a inceta suportul pentru Wi-Max insa - pana in 2012). Ain't cool?
     Ceea ce ramane de spus insa e acelasi lucru ca pana acum: HSPA nu e 4G si nici nu se compara cu LTE ca viteza. Cei care va vand 4G fara sa pomeneasca cuvintele LTE sau cel putin Wi-Max sau CDMA EV-DO si pomenesc cuvintele HSPA, 21mbps sau 42mbps mai mult ca sigur va pacalesc sau se folosesc de necunostinta voastra. Faux G nu exista ci doar 3G+ si 4G. E o diferenta care trebuie cunoscuta de toti.
Asa ca stimati cititori...si aceasta controversa e rezolvata si si eu m-am lamurit cu privire la ceva chestii. Plus ca am avut o lectura de duminica destul de interesanta.
     In afara de aceasta discutie azi s-au mai lansat vre-o doua telefoane (un Samsung cu LTE parca, CPU 1core la 1ghz, 512mb RAM, ecran SAMOLED, camera de 5mpx si 720p si un Pantech cu LTE, ecran HD 1280x800 si CPU 2core la 1.5ghz.
     Cam atat pentru azi.
     See you next time

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu