luni, 6 iunie 2011

Intel dezvăluie noi informaţii despre versiunile de Windows 8


Windows 8 va fi prima versiune de Windows lansată în ediţie pentruplatforma X86, specifică sistemelor PC obişnuite şi ediţie pentrudispozitive ARM, categorie în care intră majoritatea tabletelor. Informaţia vine după ce Microsoft a anunţat deja la CES că va oferi suport pentru dispozitive ARM în viitoarea versiune de Windows.

Ediţia x86 a sistemului de operare Windows 8 poate funcţiona împreună cu orice procesor bazat pe arhitectura Intel x86 şi oferă compatibilitate deplină cu majoritatea aplicaţiilor dezvoltate pentru versiunile mai vechi de Windows. La fel cum Windows 7 include funcţia Windows XP compatibility mode pentru lucrul cu aplicaţii adresate acestui sistem de operare, Windows 8 va include o funcţie Windows 7 mode, menită să asigure funcţionarea generaţiei actuale de aplicaţii Windows.

Ediţia pentru procesoare ARM a sistemului de operare Windows 8 va putea fi instalată pe tablete, dispozitive smartphone şi multe alte produse compatibile cu această platformă. Windows 8 pentru dispozitive ARM va fidisponibil în patru versiuni diferite, măsură luată din raţiuni de compatibilitate cu diversele modele de procesoare ARM utilizate în prezent.
Windows 8 pentru dispozitive ARM nu include un modul de compatibilitate pentru aplicaţii de generaţie mai veche, ceea ce însemnă că va fi necesară adaptarea aplicaţiilor actuale pentru platforma Windows 8, sau după caz rescrierea lor completă. Experienţa utilizării versiunii pentru dispozitive ARM a sistemului Windows 8 este centrată pe latura de mobilitate, personalizată pentru tablete şi într-o măsură limitată pentru dispozitive clamshell.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu