vineri, 3 iunie 2011

Formula 1 - Marele Premiu al statului Monaco


Dupa cum multi dintre voi stiti weekend-ul trecut (ultimul weekend al luni mai) a avut loc marele premiu al statului Monaco desfasurat pe celebrul circuit stradal de la Monte Carlo. Acest mirific circuit se caracterizeaza prin mai mult proprietati: este singurul circuit unde volanul masinii se intoarce mai mult de 180 de grade, acest lucru necesitand de fapt o formula special facuta pentru circuit precum si daca nu ma insel si singurul circuit stardal din programul sezonului.
Desi un fan declarat al echipei Ferrari, sezonul acesta recunosc ca cei de la Red Bull Renault au dat lovitura. Thumbs up pentru Vettel care pare de neoprit in acest sezon. 5 victorii din 6 este un lucru demn de luat in seama ca sa nu mai vorbim ca echipa pentru care concureaza nu este neaparat una de varf (motoare Renault---Renault si-a retras echipa de uzina din campionat ma intre oare de ce). E drept ca au "ocolit" putin regulamentul cu anumite "modificari ale masinii" dar avantajul calaretului (si nu al celui rosu).
La polul celalalt sunt Ferrari si McLaren care par sa isi revina incet incet. Eliminarea aripioarei mobile de pe masina a facut bine Calutului de la Modenna care a obtinut un loc doi bine meritat prin fostul campion mondial Fernando Alonso. McLaren a reusit sa obtina locul 3 prin Jensen Button. Pe de-alta parte Lewis Hamilton a fost foarte nervos pe toata lumea dupa ce a fost penalizat de 2 ori in timpul cursei ce a fost aproape de a fi suspendata.
Ca alte eveniment importante trebuie amintite iesirea in decor a lui Massa precum si a lui Schumacher precum si SLS-ul ce a intrat pe circuit de 2 ori. In speranta ca vom avea parte de acelasi spectacol, marele circ se intoarce etapa viitoare in Canada in weekend-ul 10,11,12 iunie. Bafta Ferrari!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu