Prima cameră video stereoscopică a fost concepută de nazişti şi folosită pentru a înregistra în detaliu atleţii participanţi la jocurile olimpice din 1936, punând accentul pe momentul în care aceştia treceau linia de final. Startul înregistrării era declanşat de focul tras la începerea fiecărei competiţii, iar filmul înregistrării putea fi developat în maxim 7 minute,astfel încât arbitrii să aibă la dispoziţie o modalitate sigură pentru determinarea câştigătorilor.
Phillippe Mora, cineastul care a scos la iveală folosirea camerelor video 3Dde către nazişti, a descoperit că acestea au continuat să fie folosite şi în afara jocurilor olimpice, pentru crearea unor filme de propagandă capabile să influenţeze audienţa într-un mod mai categoric decât cele clasice.
Deşi filmele 3D moderne sunt create pentru un scop mai puţin diabolic - maximizarea profitului financiar pentru casele de producţie, efectul acestora asupra psihicului uman rămâne la fel de puternic. Un excelent exemplu în acest sens este filmul Avatar, a cărui poveste extrem de credibilă în ochii unora dintre spectatori, a lăsat în urmă o avalanşă de cazuri de depresie şi chiar sinucideri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu