vineri, 8 iunie 2012

Ma mut...nu chiar...

    Si acum este timpul pentru un mic log din partea mea. Nu am mai spus nimic de ceva timp, in mare parte pentru ca nu am avut timp, in mare parte pentru ca nu am avut chef, in mare parte pentru ca nu m-am simtit in stare.
    In fine. Trecem la subiect. Multe telefoane...Galaxy S III, HTC One S, One X, One V, LG 4X si Optimus 3D II, Xperia S, Galaxy Nexus, Meizu MX, foarte multe despre care nu am de gand sa vorbesc neaparat. Poate un Galaxy S III cu foarte multe fuctii software si procesor quad-core Exynos de 1,4ghz si ecran SuperAMOLED HD merita amintit si HTC One X cu Sense 4.0, procesor Tegra 3 de 1.5ghz si ecran HD Super LCD II.
   Multe tablete si multe targuri. Nexus Tab, multe Asus-uri, Acer-uri si Toshiba-uri si cu Windows 8 RT si cu Android si chiar si cu ambele. A fost CES, Computex, Mobile World Congress si vor mai fi si altele in scurt timp. Au aparut o groaza de chestii...de la ochelarii speciali ai lui Google cu Android la un calculator miniatural cu Android 4.0 de 90$. Tablete romanesti accesibile si tot felul de chestii electronice. Foarte sweet.
   As vrea de fapt sa vorbesc despre mine putin. Putini probabili stiti ca initial am avut un Galaxy S. Ei bine, intre timp, mi-am luat un Galaxy S II, apoi un Galaxy Mini si mai apoi un Google Nexus S. Apoi am luat o tableta romaneasca, apoi am trimis-o inapoi, apoi am luat un Google Galaxy Neuxs, apoi am vandut Nexus S-ul si Galaxy S-ul iar, Galaxy Mini-ul a revenit mamei mele. Acum insa, sunt pe cale sa pornesc din nou pe inca un drum nou, sub forma primului telefon cu Windows Phone 7 din viata mea, si anume Nokia Lumia 800. Am mai avut Nokia si inainte. Nokia cu Symbian S60 3rd Edition Feature Pack 2 chiar (sub forma lui Nokia N95 8GB), insa nu am mai avut un telefon cu Windows Phone pana acum. Asa ca...am ales sa incerc ceva diferit. Si cum IPhone-ul mi se pare prea scump si ordinar, am avut de ales intre Blackberry, Android sau Windows Phone. Si am mers pe Windows Phone. Sa nu fiu inteles gresit. Inca voi mai avea Galaxy Nexus-ul (pe care il iubesc efectiv) si Galaxy S II-ul (care e un power-house chiar si dupa standardele actuale) si inca cred ca Android e superior WP7, insa am vrut ceva nou. Si cum SIII, One S si One X sunt prea scumpe, Xperia S nu ma prea atrage si Galaxy Note e totusi mare am mers pe ceva mai mic, cu un singur nucleu si cu ecran de 3.7' AMOLED. Acum inca il astept (culoarea albastra) si sper ca voi fi fericit chiar daca este un pariu urias pentru mine (as fi preferat oricare alt Android insa chiar am vrut ceva nou - gandul imi spunea SIII, Note, One X, One S, Xperia S, dar inima imi spunea Lumia 800).
   Asa ca in asteptarea telefonului, am vrut doar sa va dau de stire ca ma mut pentru o scurta perioada, de la Android la WP7 (sau WP8 din moment ce Apollo sau WP8 sau W8RT se lanseaza pe 20 iunie si eu sper un update). Asa ca...Cius!

Asus Tablet 600 - Transformer Prime cu Windows RT


    Asus Tablet 600 este ediţia cu sistem de operare Windows a tabletei Transformer Prime.


Asus Tablet 600

    Construită folosind chipsetul quad-core Nvidia Tegra 3 şi echipată cu un ecran Super IPS+ de 10.1 inch, Asus Tablet 600 rămâne totuşi alegerea de buget pentru gama de tablete cu sistem Windows 8, fiind echipată cu ediţia Windows RT pentru dispozitive ARM, incompatibilă cu aplicaţii Windows obişnuite.



    Mai puţin costisitor decât modelul Tablet 810 cu procesor X86 Intel Atom, Tablet 600 pune totuşi la dispoziţie un pachet atractiv de dotări: ecran multitouch cu rezoluţie 1366x768 pixeli, cameră foto de 8 MP cu blitz LED, cameră frontală de 2 MP, suport Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS şi NFC, 2 GB memorie RAM şi dispozitiv SSD.


    Conform primelor rapoarte, autonomia bateriei depăşeşte cu uşurinţă pragul de 10 ore şi chiar se apropie de 15 ore la unui regim de utilizare mai puţin solicitant.

    Asus Tablet 600 este aşteptată în magazine din a doua jumătate a acestui an, la un preţ sperăm nu cu mult peste nivelul ediţiei cu sistem Android - Asus Transformer Prime.

Google Nexus Tablet, noi detalii despre tableta Google


    Despre dorinţa Google de a intra pe piaţa tabletelor cu un produs hardware s-a vorbit încă de la începutul acestui an. Astăzi tableta Google revine în centrul atenţiei. Ea poartă neoficial numele de Google Nexus Tablet şi, tot neoficial, ar urma să fie realizată în colaborare cu ASUS.

    Google Nexus Tablet se vrea a fi performantă şi accesibilă în egală măsură: procesare quad core pe o platformă Tegra 3 la un preţ de sub 250 de dolari. Cel mai probabil însă, această sumă presupune achiziţionarea produsului la abonament, de la operatorii mobili – este practic imposibil (sau nebunie curată) să oferi o tabletă quad core de top la costul unei tablete no-name, fabricate pe vapor.


Google Nexus Tablet

     Revenind la posibila configuraţie, iată şi alte detalii despre dotările tabletelei Google: 1 GB RAM, ecran de 7 inch, două camere foto / video, sistem de operare Android 4.1 cu suport pentru update la Android 5.0 Jelly Bean.

     Cât despre imaginile scăpate pe Internet, avem reţineri cu privire la autenticitatea lor. Misterul se va risipi însă curând, căci tableta Google Nexus va fi anunţată până la sfârşitul acestui an.


Google Nexus Tablet

Sony Xperia acro S - smartphone rezistent la apă şi zgârieturi


   Sony Xperia acro S se alătură liniei de telefoane Xperia, venind cu un ecran de foarte bună calitate şi cameră foto performantă, adăpostite într-o carcasă ce oferă protecţie în condiţii de utilizare neprielnice echipamentelor electronice obiţnite.

    Xperia acro S este echipat cu un ecran HD Reality display de 4.3 inch, ce suportă rezoluţia 1280x720 pixeli. Protejat cu un scut din sticlă minerală rezistent la zgârieturi şi ciobire, ecranul prevăzut cu tehnologie wet finger tracking permite utilizarea interfeţei touch chiar şi cu degetele ude, la fel ca frăţiorul Sony Ericsson Xperia active.

    Carcasa este realizată conform specificaţiilor IP57, îndeplinind cerinţe stricte cu privire la protecţia oferită împotriva prafului şi umezelii. Astfel , Sony Xperia acro S poate fi scufundat în apă de până la 1 metru, unde va rezista până la 30 minute fără a risca daune permanente.


Sony Xperia acro S

     La nivel hardware, Xperia acro S este bazat pe un chipset dual-core cu nucleu Snapdragon la 1.5 GHz, ajutat de 1 GB memorie RAM. Memoria internă totalizează 16 GB, din care aproximativ 11 GB sunt disponibili pentru utilizator. Lista dotărilor mai cuprinde un receptor GPS compatibil GLONASS, modul NFC pentru plăţi electronice şi o ieşire HDMI.

     Pe partea de multimedia, Xperia acro S are de oferit o cameră foto de 12 MP, cu senzor Exmor R şi lentile cu apertură F2.4. În afară de poze, camera foto suportă şi filmare la rezoluţie 1080p. Pentru apeluri video şi funcţia Face Unlock avem la dispoziţie şi o cameră frontală cu rezoluţie 1.3 MP, ce suportă captură video la rezoluţie 720p.


Sony Xperia acro S

     Sony Xperia acro S este oferit în variante roz, negru şi alb. Din păcate preţul de achiziţie nu a fost încă dezvăluit..

Sony Xperia go - smartphone entry level, pentru persoane active


     Vă aduceţi aminte de Sony Ericsson Xperia active? El are acum un urmaş, sub sigla Sony. Xperia go tocmai a fost anunţat şi se laudă cu cel mai înalt nivel de protecţie împotriva apei şi prafului pe care-l poate avea un telefon mobil. Pentru cei interesaţi, este vorba despre standardul IP67. El indică faptul că praful nu va intra deloc în telefon, iar scufundarea în apă la o adâncime de 1 m timp de 30 minute nu va afecta în vreun fel terminalul. Din păcate, cei care doresc să filmeze peştii din mări sau oceane vor trebui să aştepte un model viitor.


Sony Xperia go - un terminal rezistent la praf şi apă

     Am spus că Sony Xperia go este urmaşul lui Xperia active, un terminal lansat înainte de dizolvarea Sony Ericsson. El vine cu un ecran puţin mai mare, de 3.5", dar cu aceeaşi rezoluţie de 320x480. Este posibil ca densitatea de doar 165 ppi să nu fie pe placul oricărui utilizator. Cu un procesor dual core la 1 GHz şi 512 MB RAM, terminalul ar trebui să se mişte destul de bine. Din păcate, Sony se grăbeşte să anunţe Xperia go fără să ofere pentru el Android 4.0. Update-ul de la Gingerbread este promis pentru finalul acestui an.


Sony Xperia go - camera foto are senzor de 5 MP

Ecran: 3.5", 320x480, Reality Display
Sistem de operare: Android 2.3, update la 4.0 ulterior
Procesor: 1 GHz, dual core
RAM: 512 MB
Memorie internă: 8 GB (4 GB disponibili)
Card: microSD
Cameră foto: 5 MP, autofocus, LED, filmare 720p
Cameră frontală: Da
3G: HSDPA 14,4 Mbps
WiFi: 802.11b/g/n, DLNA
Bluetooth: 2.1 cu A2DP şi EDR
Baterie: 1.305 mAh, Li-ion
Dimensiuni: 111 x 60 x 9,8 mm
Greutate: 110 g


     Sony Xperia go va fi intra pe piaţă în Q3 2012. Carcasa telefonului va fi disponibilă în trei culori: negru, alb şi galben. Din păcate, preţul telefonului nu a fost anunţat de producător.

Sony Xperia neo L - Android 4.0 pe ecran de 4”


     Sub sigla Sony Ericsson au fost lansate două terminale neo. Ele se remarcau laturile scurte rotunjite şi prezenţa butoanelor subţiri la baza ecranului. Odată cu dispariţia Ericsson din denumire, seria a primit un nou membru, pe numele său Xperia neo L. Terminalul a fost anunţat iniţial doar pentru piaţa chineză, însă producătorul japonez a decis să-l vândă până la urmă şi pe alte pieţe.


Sony Xperia neo L - cu ecran de 4"

     Sony Xperia neo L vine cu acelaşi chipset Qualcomm Snapdragon pe care-l găsim la modelul anterior Xperia neo V. Se pare că şi camera foto cu senzor de 5 MP a fost păstrată. Upgrade-ul principal poate fi observat la dimensiunea ecranului. Acum acesta afişează 480x854 pixeli pe 4”. Mai jos găsiţi o listă cu specificaţiile cele mai importante ale lui Sony Xperia neo L.

Ecran: 4.0”, 480x854, IPS
Sistem de operare: Android 4.0.3
Chipset: Qualcomm Snapdragon MSM8255
Procesor: 1 GHz, single core
GPU: Adreno 205
RAM: 512 MB
Memorie internă: 1 GB (300 MB disponibili)
Card: microSD
3G: HSDPA 7,2 Mbps
WiFi: 802.11b/g/n, DLNA
Bluetooth: 2.1 cu A2DP şi EDR
Cameră foto: 5 MP, autofocus, LED, filmare 720p
Cameră frontală: Da
Baterie: 1.500 mAh, Li-polimer
Dimensiuni: 121 x 61 x 12,2 mm
Greutate: 131 g

Sony Xperia neo L - carcasa albă

     Sony Xperia neo L ar trebui să reprezinte o soluţie mai accesibilă pentru cei care doresc Android 4.0 pe un ecran de 4”. Primul model neo a fost un terminal orientat spre zona multimedia, însă producătorul a limitat puţin următoarele două modele. În cazul de faţă a dispărut chiar şi butonul dedicat pentru camera foto. Chipset-ul din dotare este unul decent, însă de generaţie anterioară.

     Smartphone-ul Sony Xperia neo L ar trebui să ajungă pe piaţă în viitorul apropiat. Preţul nu a fost anunţat, însă ar trebui să se încadreze între 250 € şi 300 €.

Nokia Asha 305 şi Asha 306 - primele modele cu S40 full touch


    Nokia Asha 305 şi Asha 306 erau aşteptate. Manualele lor şi-au făcut apariţia cu ceva timp pe Internet şi ne-au dat de înţeles că producătorul finlandez va aduce nişte schimbări necesare în portofoliul său. Până acum, ecranul mare, sensibil la atingere era rezervat doar smartphone-urilor. Seria Touch and Type a deschis drumul petru terminale cu S40 şi ecran mare. Cele mai accesibile modele sunt Asha 305 şi Asha 306. Telefoanele arată aproape la fel, însă sunt diferenţiate de câteva dotări importante.


Nokia Asha 306

     Nokia Asha 305 şi Asha 306 vin cu un ecran 3” rezistiv, pentru ca preţul să rămână scăzut. Rezoluţia este de 240x400 pixeli, mai mică decât la terminalele cu Symbian. Pe spatele carcasei găsim o cameră foto modestă, cu senzor de 2 MP. Nu lipseşte slot-ul pentru carduri microSD, modulul Bluetooth 2.1, conectorul microUSB şi mufa jack de 3,5 mm. Telefoanele sunt alimentate de-o baterie de 1.110 mAh, iar dimensiunile sunt de 110 x 54 x 12,8 mm. Aşezate pe un cântăr, ele cântăresc 98,3 g.


     Nokia Asha 305 - suport pentru dual SIM

     Diferenţa principală între Nokia Asha 305 şi Nokia Asha 306 este că primul acceptă două cartele SIM, iar cel de-al doilea se poate conecta la reţele WiFi. Interfaţa are pictograme similare cu cele ale sistemului de operare Nokia Belle şi poate fi controlată cu gesturi pe tot ecranul, la fel ca la Nokia N9. Lipseşte conexiunea 3G, însă terminalele au primit aplicaţia Nokia Browser 2.0. Integrarea cu reţelele sociale nu lipseşte nici ea. Nokia Asha 305 va fi primul venit pe piaţă în luna aceasta, cu un preţ de aproximativ 63 €. Nokia Asha 306 va fi livrat în Q3 2012 şi va costa 68 €.


Nokia Asha 305 - cu cameră foto de 2 MP


Nokia Asha 306 - telefoanele vin cu mai multe jocuri

Video cu presupusul capac frontal al noului iPhone 5


     Zvonuri despre cum va arăta următorul telefon Apple se revarsă aproape zilnic în imagini, astăzi însă avem un videoclip în care ni se înfăţişează presupusul capac frontal al iPhone-ului din generaţia a VI-a.

     Capacul este suprapus peste un iPhone 4S pentru a sublinia dimensiunile mai mari ale viitorului iPhone.

     iPhone 5 va avea aproape sigur un ecran mai mare decât iPhone 4S. Din informaţiile actuale, este vorba de un display de 4 inch cu rezoluţie HD. Nu este exclus ca Apple să aleagă o diagonală de 4.3 inch sau 4.7 inch.



     Cât despre capacul din videoclip, şansele ca acestea să reprezinte designul final sunt practic nule.

     Politica Apple este să nu dezvăluie designul produselor decât în ziua lansării, iar în cazul în care se scurg informaţii (aşa cum s-a întâmplat cu iPhone-ul pierdut într-un bar), oficialii iau măsuri serioase care ajung imediat în atenţia presei.


     Presupusul capac al viitorului iPhone

Primul smartphone cu procesor Intel ajunge în Europa pe 6 iunie


     Intel debutează pe piaţa din Europa cu un prim model smartphone, echipat cu procesorul Atom Z2460, un model single-core la 1.6 GHz, cu tehnologie HyperThreading.


Intel "San Diego" - smartphone cu procesor Atom

    Primii care se vor putea bucura de noul smartphone, cu nume de cod San Diego, vor fi clienţii din Anglia, abonaţi ai serviciului Orange Pay As You Go.

     Procesorul cu arhitectură x86 este un reprezentant al noii game de procesoare Intel Atom cu nucleu Medfield, bazate pe un design de tip SoC (system-on-chip), cu eficienţă energetică ridicată. Chip-ul integrează şi un nucleu grafic din familia PoweVR SGX 570, ce funcţionează la 400 MHz.

     Fără a preciza cantitatea de memorie RAM instalată, Intel menţionează totuşi prezenţa unei camere foto cu rezoluţie 8 MP, capabilă să filmeze la rezoluţie 1080p.

     La momentul lansării, pe ecranul cu diagonală 4.03 inch vom putea admira doar interfaţa sistemul Android 2.3 Gingerbread, cu promisiunea unui upgrade ulterior la versiunea Ice Cream Sandwich, despre care se zvoneşte că ar putea întârzia până în luna octombrie.


   Intel "San Diego" - vedere spate

     Preţul unui exemplar San Diego porneşte de la 199 lire sterline (250 euro) în versiune fără abonament. Din păcate modelul de faţă va fi oferit exclusiv pentru utilizatorii Orange Pay As You Go, restul europei urmând să mai aştepte până ce Intel va avea disponibile noi modele de telefoane, printre care şi versiuni cu procesor Atom dual-core.

Nokia Asha 311 - noul S40 cu procesor la 1 GHz


     Nokia Asha 311 este cel de-al treilea terminal lansat de producătorul finlandez, ce rulează sistemul S40 pe un ecran mare, de 3”. Faţă de modelele Asha 305 şi Asha 306, acesta este mai scump şi vine cu dotări pe măsură. Ecranul nu mai este rezistiv, ci capacitiv, iar motorizarea noii interfeţe se face cu ajutorul unui procesor la 1 GHz. Camera foto a primit un upgrade modest la 3,2 MP, iar conexiunile de tip 3G şi WiFi sunt posibile.


Nokia Asha 311

     În mod ciudat, Nokia Asha 311 nu vine cu aceeaşi rezoluţie ca la modelele anterioare. Ecranul Gorilla Glass protejează o matrice cu 240x320 pixeli. Dimensiunile terminalului sunt de 106 x 52 x 12,9 mm, el cântărind 95 g. Încărcarea bateriei se face atât prin mufă dedicată, cât şi prin mufa microUSB. Ne întrebăm de ce Nokia a ţinut neapărat s-o păstreze pe prima. Bateria lui Asha 311 are o capacitate de 1.110 mAh.


     Nokia Asha 311 va fi disponibil în Q3 2012

     Terminalul vine cu Nokia Browser 2.0, Nokia Maps, Nokia Chat şi Nokia Email. Ne întrebăm cât de bine va funcţiona Nokia Maps dacă modulul GPS lipseşte de pe lista de dotări. Producătorul se laudă cu faptul că telefonul este livrat cu 40 de jocuri semnate EA, însă este posibil să fie doar demo-uri. Printre ele se numără şi Angry Birds. Nokia Asha 311 va fi disponibil în cinci culori. El va intra pe piaţă în Q3 2012, la un preţ de 92 €.

HTC Desire V - dual SIM cu Ice Cream Sandwich si Sense 4.0


        După Samsung, un alt producător important de smartphone-uri vine cu un terminal dual SIM. HTC Desire V încearcă să intre pe piaţă cu o reţetă puţin diferită. Combinaţia de facilităţi nu mai poate fi uşor încadrată în segmentul entry level, ca în cazul lui Galaxy Ace DUOS. Ca să înţelegeţi ce vreau să spun, vă recomand să analizaţi lista de specificaţii a lui HTC Desire V.


HTC Desire V

Ecran: 4”, 480x800
Sistem de operare: Android 4.0
Chipset: Qualcomm MSM7227A
Procesor: 1 GHz, Cortex-A5 (typo? probabil Scorpion, din moment ce Qualcomn nu echivaleaza cu ARM sau eventual A8/A9 in codificarea ARM)
GPU: Adreno 200
RAM: 512 MB
Memorie internă: 4GB
Card: microSD
3G: HSPA (SIM 1)
Cameră foto: 5 MP, filmare VGA
Bluetooth: 4.0
Dimensiuni: 118,5 x 62,3 x 9,3 mm
Greutate: 114 g

       HTC Desire V a fost anunţat ieri în Ucraina, dar este aşteptat pe mai multe pieţe internaţionale. În plus, va exista versiunea HTC Desire VC, unde C-ul final vine de la China. Cele două SIM-uri suportate de terminal vor fi active, iar primul va avea suport pentru transfer date 3G. Nu a fost specificată capacitatea bateriei. În condiţiile în care autonomia este o problemă pentru smartphone-uri, trebuie luat în calcul consumul cu cel de-al doilea SIM.

       În ciuda ecranului generos de 4”, HTC Desire V are veleităţi de smartphone entry level. Procesorul are un singur nucleu, iar camera foto are un senzor modest şi filmează la rezoluţie VGA. Din fericire, terminalul de faţă va rula Android 4.0 pe un ecran mare, fapt ce-ar putea fi apreciat de mulţi utilizatori. HTC Desire V este aşteptat în luna iulie, la un preţ de aproximativ 345 €.